Slingshots Forum banner

Česká Republika - Czech Republic

248K views 2K replies 29 participants last post by  Bajaja 
#1 ·
Otevřeno všem Čechům a všem co aspoň trochu česky rozumí :)
 
#5 · (Edited by Moderator)
No pomazaná ani né, spíš umazaná :-D

Jinak včera jsem byl s mojou večer v hospodě a po cestě z hospody jsem si chtěl zastřílet.... 5x fork hit, pak jsem chtěl střílet jako cowboy hezky odpasu. A protože mám dlouhé gumy a natáhnul jsem je hezky dozadu, trefil jsem si svoje vyžrané panděro :-D

Takže už nikdy nebudu střílet podnapilý, je to krajně nebezpečné!

A hezky Vám to nalajkuju ať z toho něco máte :-D

Jsem si všim, že tady někteří borci vůbec nenahrávaj do galerií, ale všecko valí do fóra. Tož tak tady asi taky něco naspamuju....
 
#7 ·
Tak to mám velmi podobnou zkušenost cca pře třemi týdny. Byli jsme s borcama zastřílet a já že si vezmu lahváče bernarda. Jenže v lahvi nebylo pivo, ale 50% slivka, tak jsme se pěkně zmrskali a já že si střelím jen tak od pasu do skály ať se ta skleněnka pěkně rozletí. Široký nápřah a k...a. Schytala to moje koza. Pěkný týdenní monokl.
 
#9 ·
Řekl bych, že zanedlouho budeme v topu a asi se tam budem dlouho držet s tou tvojí kadencí :)

Na kuličky mám takovej váček, co jsem si nechal ušít. Ale asi je to jednak moc velký, druhak to zase moc nepoužíju. Stál stovku a je z kůže. Dobrej na skleněný, ale s těma zase tolik nestřílím :)

Já jsem zase místo toho řešil, kam dávat prak. Když to šupnu do batohu, tak to musím všelijak skládat a dát to tak, ať se to moc nepomačka a případně guma nečím nesevře. Tak jsem si slepil takový pouzdýrko, zkusím pak hodit foto. A jsem spokojenej.

Mimochodem pěknej prak. Taky takovej kapesní, coo
 
#11 ·
Kuba: mě naštěstí otok splasknul během noci a dneska už tam mám jen červený flek, vypadá to jako kopřivka. Ale včera jsem taky slušně ku****al a p**oval :-D

Takže až se sejdem, dáme si max pivko, jinak to špatně dopadne :-D

Pepa: Jo jo kapesní prcek, zatím moje nejoblíbenější zbraň, všude vleze, dobře se drží a nic se nemusí vázat, gumy vyměním během 30 vteřin. Když dojdou kuličky, nocím v záloze magnet s brokama a tenčí gumy, takže vyměním a střílím broky. A monitor je bonus, dvakrát jsem ho trefil hliněnkou, ale skleněnkama to pokoušet nebudu :-D To si roztáhnu tu zelenou plachtu jako lapač :) A ten váček kožený a kapsičku na prak sem určitě nahoď.

A to si piště že budem v TOP :-D Dokonce nás čtou nečeši, jsem zvědav co všecko jim google překladač přeloží :-D
 
#13 ·
Kubo já myslel že ta ledvinka co nosíš, je přímo spešl myslivecká s kapsou na náboje. Něco takového jsem viděl v obchodě se střelivem když jsem se byl ptát na ocelové koule do praku.

A patrontašky jsou taky krásné, vleze tam i prak, jenom ta cena.
 
#16 ·
Kubo, tak tohle je hodně koží. Tos měl dát do homemadů, určitě by to ocenili :) Nápady to jsou dobrý. Sice takový nepraktický na nošení, ale gut.

Krkovička, navnadils mě s tím zasouváním gum. Moc mě nebaví to furt látat gumama dokola a dírku v tom kapesním na tuby nemám, tak až se fakt naseru, tak chytím pilku a budu řezat :)
 
#17 · (Edited by Moderator)
Ten holster, jak tomu tu říkají je totok:

S prakem uvnitř

Human body Wood Electric blue Font Bicycle part


Font Electric blue Personal protective equipment Plastic Fashion accessory


Hand Gesture Finger Cap Thumb


Použil jsem Chemoprén, takže to vypadá tak nějak, ale jsem s tím docela spokojenej. Druhej krok bude, že zkusím vytvarovat tu kůži tak, jak se to dělá s pouzdrama na nůž a možná i to sešít..

(asi by bylo lepší tam mít víc cvoků, ať se to tam líp souká..)
 

Attachments

#19 · (Edited by Moderator)
Tož tak jsem dneska testoval ty 1cm kuličky, no, zprvu jsem se vyděsil, jak jsou prťavé, ale protože cena je a KG, tak jich mám aspoň pořádný počet na kusy. A na těch 5 až 10 metrů to lítá rovně. Tak jsem jich hnedka 300 vysypal do křoví a ruka mě bolí jak ďas.

Točil jsem i videa, ale není tam slyšet kdy se trefím a kdy ne, foukal vítr. Tak jen foto. No a terč je 1L PET pověšená na provázku a vysypaná trochu pískem, když se trefím, dá to prdu ale láhev se moc nerozhoupá.

A vzdálenost stavařským krokem cca 8m.
 
#22 ·
Sorry to break in here in English ... But I just wanted to say I believe that is a slingshot made from a bike brake caliper ... looks pretty cool. I love slingshots made from stuff not originally intended for that purpose!

Delighted to have the Czech contingent on the forum. Looks like there are enough of you to have a tournament!

Cheers .... Charles
 
#24 ·
Týjo, ty blechy vypadají dobře. Jen mě pak napadá, jestli to nevyjde nastejno, když koupíš třeba ty menší ocelový. Kdybys vzal třeba tohle http://www.kugel-winnie.de/epages/62136757.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/62136757/Products/030102014 tak to máš 18EUR = +- (s poštovným (18 + 14) * 26 = 832,- Takže 1 kulička vyjde na 832 / 3550 = 0.2,- Kč.

A třeba u 9mm ( http://www.kugel-winnie.de/epages/62136757.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/62136757/Products/030102005-02 ). Tj. (16EUR + 14EUR) * 26Kč / 1000 = +- 0.8Kč.

No, nechci prostě furt tady vytahovat ocelový, jen mi to přijde ne tak nedostupný. Poštovný bohužel je ale drahý a skoro dvojnásobně prodraží nákup.

Já jsem koupil tátovi skleněnky 50 za 20. Furt mu bylo líto tím střílet, že prej se budou ztrácet. I těch 20 prostě nechce utrácet asi :)

Krkovička, jakej pohodlnej je grip na prsteníček?

A Kubo, jakej ty nosíš s sebou? Ten skládací? To se ti to připitýmu chtělo skládat? :D
 
#25 · (Edited by Moderator)
Pepo teď trochu nerozumím otázce, zda se ptáš na držení pouche nebo praku...? Jsem trochu po ránu pomalejśí. Ale prsteníčkem držím prak a mám ho v pinky hole a je to fajn. Takový prcek při výstřelu vyklouzává když je krátký a todle je absolutně super řešení. Spíše ukazováček mě po včerejšku bolí, dřív jsem střílel jen tak pro zábavu, ale včera jsem to sypal jako kulome, tak se trochu projevila ergonomie praku. Trochu ještě pod ukazováčkem uberu rašplí, pak už snad budu mít svůj ideal shape.

Na ty kugelwinnie se občas koukám a uvažuju o tom, to sklo jsem jen chtěl vyzkoušet, stejně mi brzy skleněnky dojdou. Pak pudu po ocelovkách 9mm. Ikdyž ty už vyjdou docela draho ve srovnání se sklem. Ty 1cm sklo mě vyjdou jedna na 0,30 i s poštovným. Buď pak míň střílet nebo si konečně udělat na ocelovky venkovní lapač.
No a ty 7mm jsou už moc prťavé, musel bych prvně testnout jak se drží, ten 1cm už je taková hranice. Ale zase cena za ty 7mm blechy je super.

A ještě report Chronno Connect mi nějak venku neměří, asi silný vítr nebo co, budu zkůšat dál.
 
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top